Waarschuwing: niet geschikt voor obsessieve stappentellers

Wandelen werkt altijd

En dan komt de klad er weer in
Online sporten, oefeningen op de fitnessmat in de woonkamer, hardlopen….heb het allemaal geprobeerd. Een paar weken hou ik ’t vol en dan komt langzaam maar zeker toch de klad er weer in. Voor mij is de oplossing eigenlijk heel eenvoudig. Een hele toegankelijke, laagdrempelige manier om nieuwe energie te krijgen, mijn brein tot rust te brengen, blijer te worden: Wandelen!

Het werkt altijd
Soms lekker alleen. Dan loop ik vanuit mijn voordeur gewoon een willekeurige route, glimlach tegen iedereen die ik tegenkom en zeg vriendelijk gedag. Die vriendelijkheid krijg je vrijwel altijd weer terug en daar word ik vrolijk van, daarvan krijg ik bakken energie, hoe simpel kan het zijn!
Heb ik iets meer tijd dan zoek ik de natuur op. Even lekker ‘t bos in………..de geur van bladeren en bomen opsnuiven, dat is voor mij echt een cadeautje, met volle teugen genieten.
Samen wandelen, al lopend een goed gesprek voeren, is ook fijn. Het praat gewoon gemakkelijker wanneer je ontspannen naast elkaar loopt. Ook in coaching gesprekken kan dat een hele prettige manier zijn om contact te maken.

Saai? Suf? Who cares!
Even niet presteren maar onthaasten. Je hoofd leegmaken, goed voor je lijf zorgen, beter slapen, batterijtje opladen. Het levert zoveel op.
Je weet het natuurlijk allemaal wel; er wordt heel veel over gezegd en geschreven… Er is echter maar een manier om het te ervaren: door het gewoon te DOEN. Probeer het eens, al is het maar een kwartiertje per dag, je zult zien dat het je direct wat moois brengt.

10.000 stappen obsessie
Oh ja, nog even over het niet presteren: het is geen wedstrijd, die stappentellers en gezondheidsapps…..zucht….. sorry, ik kan het niet laten om er iets over te zeggen maar laat die vooral lekker thuis. Dat je calorieën verbrand is mooi meegenomen maar de winst zit m pas echt in het even NIET moeten, NIET streven, geen competitie: we moeten immers al genoeg…….

Veel wandelplezier!

Erica Schrikker