Training De Onderscheidende Factor

De kunst van vertaal-slaan

We kennen allemaal het cliché ‘Ieder mens is uniek’ en we kennen allemaal de vraag ‘Wat maakt jou nu uniek? Wat een moeilijke vraag! Misschien zijn we er wel een heel leven mee bezig om die vraag te beantwoorden.

En dan te weten dat menig selecteur in een sollicitatiegesprek zal vragen waarom ze jou aan moeten nemen. Eigenlijk vragen ze, wat maakt jou uniek ten opzichte van de ander? Een antwoord kunnen formuleren op deze vraag is dus zeker de moeite waard.

Zoek je eigen unieke factor

Bij Werkconnectie verzorgen wij voor kleine groepen klanten de training ‘Mijn unieke factor’. De training is gebaseerd op wat ik noem ‘vertaal-slaan’. De deelnemers mogen de eigen unieke factor zoeken tussen meer dan honderd fotografische afbeeldingen. Om vervolgens te worden uitgenodigd om te vertellen wat zij in die afbeeldingen van zichzelf herkennen.

Dat laatste noem ik vertaal-slaan. Door deze vertelling ontstaan de contouren van een pitch die over jouw eigen uniek-zijn gaat.

Omdat vertaal-slaan verdiepend werkt, vertalen we nog een keer. Nu maken de kandidaten onder begeleiding een korte film. De bedoeling is dan om datgene wat je aan de hand van de afbeelding(en) over jezelf hebt vertelt, in een scenario te vatten en te filmen.

Na deze training heb jij je eigen unieke factor drie keer vertaald. Naar beeld, naar verhaal, naar scenario en naar film. Gevolg? Jij bent in staat je unieke factor te belichten!

Arthur van Vliet
Coach