Samenwerking buurtcentra Harderwijk

Inclusieve organisatie
In de wijkcentra de Kiekmure en de Roef in Harderwijk worden uiteenlopende sociaal-culturele activiteiten georganiseerd. Ook zijn er vergader- en trainingsfaciliteiten en een ontmoetingsruimte waar mensen elkaar kunnen treffen. De centra zijn midden in de woonwijken gelegen en hebben een belangrijke verbindende functie voor de omwonenden. Op de plaats van het huidige centrum de Roef wordt nu een geheel nieuw centrum ontwikkeld. Een unieke plek waar naast verenigingen en ontmoeten ook het bedrijfsleven, zorg en welzijn samenkomen en samenwerken.

Positieve gezondheid centraal
Het overkoepelend bestuur, MFC Harderwijk, wil de wijkcentra nog beter op de kaart zetten en de mensen uit de wijk meer met elkaar verbinden. Laagdrempeligheid, klanttevredenheid, positieve gezondheid en inclusiviteit spelen hierin een centrale rol.

Iedereen mag meedoen!
Door inclusiviteit in haar eigen organisatie te bevorderen, wordt iedereen de mogelijkheid geboden om mee te doen. Er vindt onderzoek plaats naar taken en deeltaken die mensen met een arbeidsbeperking zouden kunnen uitvoeren. Er is behoefte ontstaan aan expertise en informatie over alle mogelijke voorzieningen, wijze van begeleiding en coaching door een gespecialiseerde organisatie met kennis van re-integratie en jobcoaching. Om die redenen is er een samenwerking gezocht met Werkconnectie, een ervaren partner op dit gebied.

Vraagbaak voor bezoekers
Op verschillende momenten per week zijn er collega’s van Werkconnectie aan het werk binnen de wijkcentra: een dagdeel in de Kiekmure en een dagdeel in de Roef (die voorlopig is gevestigd op de locatie de Rietmeen). Wij zijn dan ook beschikbaar voor bewoners uit de wijk die vragen hebben rondom UWV zaken, ziektewet en re-integratie of voor mensen die op zoek naar vrijwilligerswerk of een stageplaats bij een van de buurtcentra.....noem maar op!  Wij staan iedereen graag geheel vrijblijvend te woord. Wanneer wij mensen niet zelf verder kunnen helpen zullen wij ze doorverwijzen naar het juiste loket, instantie of contactpersoon.
Loop gerust eens binnen! Wil je er zeker van zijn dat wij op locatie aanwezig zijn, neem dan eerst even contact met ons op.