Stap voor stap weer meedoen!

De reden voor het inzetten van het traject Participatie interventie kan erg verschillend zijn. Het is vooral een traject voor mensen die het gevoel hebben iets te willen veranderen in de persoonlijke situatie.

Verandering omdat je het gevoel hebt dat je ‘wereld’ klein geworden is. Dat je meer in contact met anderen wilt komen. Dat je met ideeën voor verandering rondloopt of nog juist niet en daar toch iets mee wilt doen.

Een coach van Werkconnectie ondersteunt jou bij het onderzoeken van jouw wensen en mogelijkheden. Samen kijken we naar de mogelijkheden voor het nemen van de eerste voorzichtige stappen buiten de deur. Dat kan beginnen bij het maken van een wandeling tot het naar binnen stappen bij een wijkcentrum,de voedselbank, kringloopwinkel, het gemeentehuis of een participatiehuis. Eventueel kunnen we ook contact leggen met een lotgenotengroep, een vrijwilligers vacaturebank of vrijwilligersorganisatie. De coaches van Werkconnectie hebben een groot netwerk voor participatie.

Veel is mogelijk maar bovenal is het van belang dat het aansluit bij jouw ideeën, mogelijkheden en wensen. Nadat het gelukt is om er weer wat meer op uit te gaan blijft de coach nog enige tijd in contact. Samen zorgen we ervoor dat de gezette stap ook blijvend is en wellicht ben je wel toe aan een volgende stap. Samen met de contactpersoon bij UWV kunnen we dan mogelijk besluiten tot een vervolgtraject.