Samen vertrouwen op een proces en duurzaam resultaat

Het doel van het Naar Werk traject is het bieden van begeleiding naar een passende baan of het zelfstandig ondernemerschap. Naast het inzichtelijk maken van jouw persoonlijke situatie en het formuleren van persoonlijke doelen, ondersteunen de deskundige coaches van Werkconnectie bij het uitvoeren van jouw plan voor de toekomst. Zoals het werken aan persoonlijke presentatie, opstellen van je CV, het vinden van de juiste contacten, schrijven van brieven en werken aan je eigen netwerk. Een re-integratietraject Naar werk volgt vaak na een Werkfit traject. Wij helpen je bij het schrijven van sollicitatiebrieven, zoeken naar vacatures en netwerken. Netwerken als werkwoord en als vaardigheid wordt nadrukkelijk ingezet om (nog) niet gepubliceerde vacatures te vinden. Je wordt hierbij gecoacht in het aanboren, activeren en uitbreiden van je eigen netwerk. Veel vacatures worden immers vervuld via informele netwerken. Daarnaast beschikken de coaches van Werkconnectie over uitgebreide netwerken die ingezet worden bij het zoeken naar de juiste contacten en vacatures. Ook wordt aandacht gegeven aan je persoonlijke presentatie. Zowel bij het aangaan van netwerkcontacten als bij het voeren van mogelijke sollicitatiegesprekken. Gesprekken worden geëvalueerd en mogelijke verbeterpunten worden geoefend voor een volgende keer. Hierbij kan het maken van een video-pitch of een presentatietraining tot de onderdelen behoren.

Zelfstandig ondernemer worden? Indien je als zelfstandig ondernemer wil starten dan word je begeleid door Maarten Reckman. Als ontwikkelaar van vele projecten en (sociale) ondernemingen coacht Maarten op ondernemersvaardigheden, onderzoeken van product-markt-combinaties, bedenken van marketingstrategie, het opstellen van een bedrijfsplan en het daadwerkelijk starten van je onderneming. Je moet dan wel echt de overtuiging hebben om te willen gaan ondernemen.

De ervaren coaches van Werkconnectie durven ruimte te nemen en te bieden. Samen vertrouwen op een proces maakt dat het eindresultaat voor jou ook duurzaam is. Dit komt tot uiting in een hoge klanttevredenheid en een hoog aantal als ‘positief afgesloten’ beoordeelde trajecten.