Hoe fijn is meedoen!

Bij het Bevorderen van Maatschappelijke Deelname is ‘meedoen’ het sleutelwoord. Maar meedoen is niet altijd eenvoudig. Wat heb je in het verleden gedaan? Wat zou je willen? Wat zou je nog kunnen? Misschien ben je onzeker, kun je het niet bedenken of heb je geen idee hoe dat werkt. Je hebt wel contacten in je omgeving en gaat er ook wel eens op uit, maar neemt nog niet structureel deel aan activiteiten buiten de deur.

Zo ben je bijvoorbeeld geen lid van een sportvereniging, je hebt nog geen activiteiten in het buurthuis of vrijwilligerswerk. Dit kan jezelf echter veel ontspanning, plezier en zingeving opleveren en je vergroot daarmee tevens je netwerk. Een bijdrage leveren aan de gemeenschap en onder de mensen zijn: meedoen is fijn.

Samen met je coach onderzoek je wat je wensen en mogelijkheden zijn en hoe je die kunt bereiken

Van daaruit maak je je eigen persoonlijke keuzes en bepalen we de richting waarin we gaan onderzoeken wat er mogelijk is. Stapsgewijs realiseren we jouw persoonlijke doelen. Nadat we de juiste stappen hebben kunnen zetten, blijft de coach nog enige tijd in contact. Samen zorgen we ervoor dat de gezette stap ook blijvend is en wellicht ben je wel toe aan een volgende stap. Samen met de contactpersoon bij UWV kunnen we dan mogelijk besluiten tot een vervolgtraject, bijvoorbeeld een WerkFit traject.