Social return
Wilt u meedingen in aanbestedingen van de overheid? Dan krijgt u in toenemende mate te maken met social return. Het invullen van social return is specialistisch werk. Werkconnectie ondersteunt u er graag bij.

Wat is social return?

Social return houdt in dat de opdrachtgever bij aanbestedingen, projecten of werkzaamheden een voorwaarde opneemt waarin staat dat u extra werkplaatsen moet creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het invullen van SROI kan op verschillende manieren. Verschillende regio’s, overheden en gemeenten hanteren ook verschillende criteria. 

Veelal wordt voor de invulling van SROI gekozen voor de bouwblokkenmethode. Kenmerkend voor deze methode is de flexibele structuur. Bouwblokken kunnen op maat worden gestapeld tot de gewenste SROI- verplichting. De bouwblokkenmethode is niet alleen gericht op het uitplaatsen van bijstandsgerechtigden, maar ook om SROI op creatieve wijze in te vullen in uw organisatie. De rol van Werkconnectie bij SROI
Werkconnectie ondersteunt u bij het formuleren van Social Return in de sociale paragraaf van uw aanbesteding. En uiteraard bij de uitvoering ervan: het werven en selecteren van geschikte medewerkers. Het begeleiden van de SROI werknemers en het verzorgen van rapportages naar de opdrachtgever. Werkconnectie ontzorgt!

Meer weten over onze social-return-diensten?

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek en/of download hier een informatieblad over SROI (PDF)